FACEBOOK
    TWITTER

11 Ekim 2016

 

Favori Lezzetler

Tavuk Shnitzel

·         Malzemeler;

·         1 adet tavuk göğsü

·         1 adet yumurta

·         100 gram galeta unu

·         100 gram un

·         Tuz

·         Karabiber

·         Sıvıyağ

Yapılışı;

Tavuk göğsümüzü  ortadan ikiye  ayırır gibi yapıp yaprak gibi açın. Daha sonra et döveceği ile her yeri eşitlenecek şekilde düzleyin ve inceltin. Tuz karabiber ile tavuğunuzu sezone edin. Yumurtayı küçük bir kapta çırpıp tavuğunuzu ilk olarak una daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın bu işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra kızgın yağda iki yüzü de kızarana kadar pişirin daha sonra da kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Afiyet olsun.

 

Hardallı Patates Topları

Malzemeler;

·         1 adet patates

·         40 gram  dijon hardal

·         10 gram tane hardal

·         Bir tutam dereotu

·         Tuz

·         Karabiber

·         zeytinyağ

Yapılışı;

 Patatesimizi haşlayıp soyuyoruz. İçerisine tüm malzemelerimizi koyup çatal yardımı ile eziyoruz. Daha sonra elimizde yuvarlayıp top şeklini veriyoruz.

 

Ceasar Salata

Malzemeler;

·         Ançüez 9 gram

·         Worcestershire 5 gram

·         Sarımsak 1 diş

·         Zeytinyağ 80 gram

·         Yumurta 1 adet

·         Limon 1/2  adet

·         Dijon hardal 10 gram

·         Marul ¼

·         Toz parmesan

 

Yapılışı;

 Doğranmış Sarımsak, ançüez, hardal, limon, worcestershire sosumuzu ve 1 adet yumurta sarımızı ilk olarak mikserle çırpıyoruz. Daha sonrasında yavaş yavaş zeytinyağımızı ekliyoruz içerisine mayonez gibi bir kıvam aldıktan sonra marullarımızı elimizle küçültüp sosumuzla karıştırıyoruz. Son olarak toz parmesanımızı da içerisine ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.

 

No – Baked Cheesecake

·         ¼ paket burçak bisküvi

·         25 gram tereyağ

·         30 gram labne

·         2-3 damla limon suyu

·         1 çay kaşığı vanilya

·         30 gram pudra şekeri

·         30 gram beyaz çikolata

·         25 gram krema

 

Yapılışı;

Tereyağımızı eritiyoruz, ufaladığımız bisküvilerimizin içerisine erimiş tereyağımızı ilave edip tatlı kabımızın içerisine koyup yemek kaşığı ile tabanımızı düzlüyoruz. Beyaz çikolatamızı krema içerisinde eritip hafif soğuduktan sonra içerisine labne, pudra şekeri, limon suyu, ve vanilyamızı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Tatlı tabanımızın üstüne sosumuzu döküp buzdolabında en az  1-2 saat kadar beklettikten sonra tatlımız hazır.

 

18 EKİM

 

Makaron Yapımı ve Püf Noktaları

 Makaron 

Hamuru için;

125 gram 0 numara (nişastasız) pudra şekeri

130 gram badem tozu (ince çekilmiş)

3 adet yumurta beyazı ( en az iki gün bekletilmiş)

100 gram toz şeker

1 tutam tuz

Yapılışı;

 Pudra şekeri ve toz bademi elekten geçirin.  3 adet yumurta beyazımızı mikserde yaklaşık on dakika kadar çırpın, toz şekeri içerisine 3 aşamada ekleyin ki merenginiz sulanmasın. Sonrasında merengimizi söndürmeden, alt üst yaparak yine 3 aşamada toz karışımımızı ekliyoruz. Toz renklendiricimizi de bu aşamada ilave edebiliriz. Fırın tepsimizin üzerine silpat kağıt serip eşit boşluklar bırakıp karışımımızı küçük yuvarlaklar halinde sıkıyoruz. Fırın tepsimizde makaronlarımızın üzerinin kalıp kaplaması için en az yarım saat kadar bekletiyoruz. Son olarak fansız  130 C önceden ısıtılmış fırınımızda 20-30 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra makaronlarımızın bekleme süreci de yine en az bir yarım saat kadardır.

Butter Cream;

100 gram tereyağı

200 gram toz şeker ya da pudra şekeri

2 yemek kaşığı sıcak su

2 damla vanilya esansı

Bütün malzemeleri sıcak suyu da ekleyip çırpıyoruz.

 

Orman Meyveli Sos

150 gram orman meyveleri ( donuk olabilir)

100 gram toz şeker

Bütün malzemeleri küçük bir tencerede suyunu çekip püre haline gelene kadar pişiriyoruz.

 

Makaronun Püf Noktaları Nedir?

-Yumurta akını en az 2 gün bekletmelisiniz.

- Pudra şekeri nişastasız olmalı.

- Badem unu ince çekilmiş olmalı.

- Mereng için dökeceğiniz şekeri 3 aşamada dökmelisiniz. Bir anda boca ederseniz sıvı bir karışım elde etmiş olursunuz.

- Makaronları sıktıktan sonra en az yarım saat oda sıcaklığında bekletmeniz gerekli.

- Makaronları fırına attığımız zaman fırının kapağını kesinlikle açmamanız gerekli.

 

 

8 KASIM 2016

 İTALYAN MUTFAĞI

Makarna Hamuru ;  ( 4 kişilik )

Malzemeler ;

·         Un 1 kilo

·         Yumurta 10 adet

·         Tuz

·         Su

Yapılışı ;

Undan ortası açık volkan gibi bir tepecik yapın ve tam ortaya yumurtalarınızı kırın. Tuzunuzu ekleyin ve yoğurmaya başlayın kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar eğer çok toparlanmıyorsa az miktarda su ekleyebilirsiniz.

Adaçaylı tortellini ; 

Malzemeler ;

·         200 gram tulum peyniri

·         15-20 yaprak adaçayı

·         200 gram ceviz

·         Tereyağ 80 gram

Makarna hamurunuzu açın ve  5 e 5 cmlik kareler kesin tam ortasına tulum peyniri koyun ve yüzük şeklini verin. Kaynar tuzlu su da 4 dakika haşlayın.

Haşlamış olduğunuz tortellinileri derin  bir tavada ilk olarak tereyağını eritip içerisine kırık cevizleri kavurun ve sonrasında makarnayı ilave edin birkaç dakika pişirdikten sonra adaçaylarını elinizle parçalayın ve onu da ilave edin. Afiyet olsun.

 

Pesto soslu Fettucuni ;

Malzemeler ;

·         50 gram fesleğen

·         15 gram çam fıstığı

·         100 gram parmesan

·         2 diş sarımsak

·         100 ml zeytinyağ

·         Bir tutam tuz

 

Yapılışı ;

Makarna hamurunuzu uzun şeritler halinde kesin ve tuzlu kaynar suda  8 dakika kadar  pişirin.

Pesto sos yapılışı ;

Sarımsak ve parmesanı ilk olarak robottan geçirin sonrasında fesleğenleri ilave edin ve yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin bitince biraz dolapta bekletin. Hazırlamış olduğunuz makarnanızı bir mayonez tenceresine alıp sos ile harmanlayın servise hazır. Afiyet olsun.

 

 

 Panna Cotta

·         250 gram şekerli krema

·         2 adet jelatin

·         100 gram şeker

·         50 gram böğürtlen

·         50 gram şeker

 

Yapılışı ;

Şeker ve kremayı kaynama noktasına gelmeden 10 dakika kadar pişirin. Jelatinleri soğuk  suyun içerisinde biraz bekletin ve elinizle iyice suyunu sıkın krema şeker karışımınıza ekleyin çırpmaya başlayın jelatini iyice yiyen kremanızı küçük porsiyonlar halinde buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

Böğürtlen ve şekeri orta derecede reçel kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

Buzdolabından çıkardığımız panna cottamızı ters çeviriyoruz ve üzerine yaptığımız böğürtlenli sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun.