FACEBOOK
    TWITTER

 

BARIŞ ASLAY COOL COOK

Cool Cook Yemek Kursumuzun Eğitmeni Barış Aslay 1984 yılında İstanbul da doğdu.

Kadıköy Anadolu Lisesini bitirdikten sonra Üniversite eğitimini Bilgi Üniversitesinde onur derecesi ile tamamlayan Barış Aslay, Whirlpool Mutfak Sanatları Enstitüsünden İstanbul City & Guilds Diploma ile ödüllendirildi. Whirlpool Mutfak Sanatları Enstitüsü Türkiye'de mezunları uluslararası City & Guilds diploması ile ödüllendirebilecek en iyi aşçılık akademisidir.

Barış Aslay, 2009 yılında Whirlpool Mutfak Sanatları Enstitüsünden mezun olduktan sonra Sunset Grill Bar’da ilk aşçılık deneyimini yaşadı. Burada Londra’nın önemli restoranlarından Nobu’nun kurucu şefi Hiroki Takemura ile çalışarak Modern Japon mutfağını keşfetti.

Bir yıllık Sunset Grill deneyiminden sonra Türk Havayollarında Uçan Aşçı olarak çalıştı.  Bu deneyim Barış Aslay’ın farklı ülkelerin lezzetleri ile tanışmasını ve öğrendiği yeni lezzetleri uygulaması açısından önemli bir tecrübe oldu.

Öğretici ve yorucu Uçuş şefliğinin ardından, Limak Eurasia Luxury Hotel’de Demi Chef olarak çalışan Barış Aslay,  günde 150 ile 250 kişi arasında değişen misafirlerine değişik kahvaltı deneyimleri yaşatırken diğer yandan da ekmek yapımı konusunda deneyim kazanmıştır.                                

Barış Aslay, şeflik meziyetlerinin yanı sıra aynı zamanda Zelda Zonk Restaurant’ta Chef de Partie görevini üstlenerek yönetici vasfını ön plana çıkartarak öğretmenlik meziyetlerini de başarıyla sergilemiştir. Bu deneyim, Barış Aslay’ın mevsimlik menünün nasıl olması gerektiği, tabakların nasıl görünmesi gerektiği, moleküler gastronomi ve farklı soslar konusunda uzmanlaşmasını sağlamıştır.

Daha sonra Chef de Partie’lik deneyimine La Vue Loung & Bar / Hyatt Regency’de devam eden Barış Aslay, burada Peru mutfağının ve ceviche'nin farklı özelliklerini öğrenmenin yanı sıra yeni menülerin geliştirilmesi ve yemeklerden en iyi şekilde yararlanmak için farklı teknikler uygulanmasını da ustalıkla gerçekleştirdi.

Halen Okan Üniversitesinde Akademisyen olarak çalışan Barış Aslay, Uluslararası Mutfak Çeşitleri, Temel Fransız Mutfağı, Garde Manger’e giriş, Saucier'e Giriş ve Gastronomi Etkinlikleri Pazarlama ve İletişimi üzerine dersler vermektedir.